Randevu Alın
Aşağıdaki seçeneklerden birini kullanarak randevu alabilir ya da aklınızdaki soruları sorabilirsiniz!
Radyofrekans Tedavileri (Faset Eklem Denervasyonu)
Radyofrekans Tedavi: Radyofrekans termokoagülasyon (RFT), kontrollü elektrik enerjisi uygulayarak sıcaklığa veya uygulama süresine bağlı olarak hedefimizdeki dokuda kontrollü blokaj işlemidir. Özellikler bel ağrısı fazla olan hastalarda bel ağrısına sebep olduğu tespit edilen faset eklem bölgesine özel iğneler yardımıyla girilir. Girişim C-kollu skopi cihazı eşliğinde, kontrollü bir şekilde yapılır. Uygulama yapılacak sinirin yeri sinir stimulatörü kullanılarak bulunur. Sinirin tam yeri sinir stimulatörü ile çok düşük düzeyde elektriksel uyaran vererek ve bel bölgesindeki kas hareketleri gözlenerek saptanır. Bel kısmında minik kas kasılmaları ve o bölgede hafif elektriklenme hissedilince hedef bölgeye ulaşıldığı anlaşılır. Hedefimizdeki sinir, bu bölgeden ağrı sinyallerini ileten sinirdir. Radyofrekans enerjisi kullanılarak sinirin ağrı sinyali iletmesi bloke edilir. Böylece bel ağrısı belirgin şekilde hatta tamamen kaybolur.
Kriyoterapi: Radyofrekans işlemi ile çok benzer bir uygulamadır. Özellikler bel ağrısı fazla olan hastalarda bel ağrısına sebep olduğu tespit edilen faset eklem bölgesine özel iğneler yardımıyla girilir. Girişim C-kollu skopi cihazı eşliğinde, kontrollü bir şekilde yapılır. Uygulama yapılacak sinirin yeri sinir stimulatörü kullanılarak bulunur. Sinirin tam yeri sinir stimulatörü ile çok düşük düzeyde elektriksel uyaran vererek ve bel bölgesindeki kas hareketleri gözlenerek saptanır. Bel kısmında minik kas kasılmaları ve o bölgede hafif elektriklenme hissedilince hedef bölgeye ulaşıldığı anlaşılır. Hedefimizdeki sinir, bu bölgeden ağrı sinyallerini ileten sinirdir. Kriyoterapi sistemi ile dondurularak sinirin ağrı sinyali iletmesi bloke edilir.
Faset eklem sendromu denen, belin arkaya, sağa-sola hareketleri (özellikler gece yatakta dönerken oluşan) ile artan bel ağrısı olan hastalarda uygulanabilir. Bu hastalarda ağrı genelde belden, kalçalara ve/veya bacağın üst kısımlarına doğru yayılabilir.
- Kan sulandırıcı ilaç kullanan hastalara (Hastanın durumuna göre işlemden 3 ila 5 gün önce ilaç bırakılarak işlem uygulanabilir)
- Gebelere
- Kanama-pıhtılaşma bozukluğu olanlara
- Girişim yapılacak bölgede enfeksiyonu olanlara
Kendine has yan etkisi neredeyse yoktur. Çok nadiren enjeksiyona bağlı enfeksiyon ve kanama risk olarak sayılabilir.